İş Hukuku ile bilgi almak ve iletişime geçmek için tıklayınız.
Tarihsel gelişim içinde iş ilişkisinin güçsüz tarafı olan işçileri korumak amacıyla işçi lehine düzenlemeler oluşturulmuş, devletin emredici yasalar içeren kurallar koymak suretiyle işçi-işveren ilişkilerini düzenlemesi sonucunda da iş hukuku ortaya çıkmıştır. İş hukuku ise temel olarak işçi hakları, çalışma koşulları, işçi ücretleri, işçi sendikaları ve işveren-işçi ilişkileri gibi konuları ele almakta, başkasına bağımlı olarak veya başkasının organizasyonuna girmek suretiyle yapılan iş nedeniyle ortaya çıkan hukuki ilişkileri düzenlemektedir.
Kural olarak ise bağımlı çalışanları değil bir iş sözleşmesiyle işçi ile işveren arasında çıkan hukuki uyuşmazlıkları esas almaktadır. İş sözleşmesi, İş Kanunu’na göre işçi ve işveren arasında kurulan iş ilişkisine dayalı, işçinin iş görmeyi, işverenin de bu işe karşılık ücret ödemeyi taahhüt ettiğini gösteren sözleşmedir. İşçi ve işverenin ise bu sözleşmeye bağlı olarak belirli hakları ve yükümlülükleri vardır. Bu hakların kapsamı esas olarak kanunlarda (İş kanunu, Deniz İş Kanunu, Basın İş Kanunu, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu) ve diğer ilgili mevzuatlarda belirtilmiştir. Bu bakımdan da sözleşmelerin, kanunların ve emredici nitelikteki normların var olduğu platformlarda hukuki uyuşmazlıklar olması kaçınılmaz bir gerçektir.
Biz de NAVA PARTNERS olarak;
ile bunlar dışında kalmakla birlikte İş Hukukunu ilgilendiren tüm ihtilafları gidermek, uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmak amacıyla sizlere danışmanlık ve avukatlık hizmeti ile hukuki destek vermekteyiz.
İş Hukuku ile bilgi almak ve iletişime geçmek için tıklayınız.